Ugrás a tartalomra

Szlovénia kezeli a legjobban a járványhelyzet a régióban, utána pedig Szerbia következik

2020.09.10
06:56
Forrás
Tanjug, B92
A szerb sajtó arról is ír, hogy Montenegróban aggodalomra okot adó a járványadatok alakulása.

Szlovéniában egy nap alatt 79 személynél igazolták a koronavírus-fertőzést, és nem volt halálos áldozata a kórnak, Szerbiában pedig 84 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, és egy személy halt bele a betegség szövődményeibe.

A szomszédos Horvátországban 24 óra alatt 341 pozitív esetet regisztráltak, és három haláleset történt.

Bosznia-Hercegovinában sem jobb a helyzet, ott 297 fertőzött és 6 elhunyt volt.

Montenegróban komollyá vált a járványhelyzet. Alig több mint 800 tesztből 219 volt pozitív egy nap alatt, vagyis minden negyedik tesztelt személyről az derült ki, hogy koronavírusos. Montenegróban ketten haltak meg a betegség miatt.

koronavírus
járvány
régió
Szerbia
Szlovénia
Montenegró
Horvátország
Bosznia-Hercegovina
fertőzöttek
adatok

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.