Ugrás a tartalomra
Szlovén tájkép nemzeti zászlóval
Pixabay/Sleepwright

Szlovénia kijárási korlátozásokat jelentett be, Horvátország újabb szigorításokat vezetett be

2020-03-19
21:28
2020-03-19
21:38
Forrás
MTI, hirado.hu
Szlovénia egész területére kijárási korlátozásokat jelentett be csütörtökön Ales Hojs belügyminiszter a szlovén közszolgálati televízióban.

Éjféltől az ország lakóinak csak abban az esetben lehet elhagyniuk lakhelyüket, ha munkába mennek, vagy élelmiszert és gyógyszert szeretnének beszerezni. Akik megszegik a szabályokat, 400 euró (143 ezer forint) pénzbírsággal sújthatók.

Ljubljana már korábban felfüggesztett, illetve korlátozott minden szükségtelen tevékenységet. Hétfőtől leállították a tömegközlekedést, keddtől a repülőtereket is lezárták, csütörtöktől pedig betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket.

Szlovéniában csütörtökön délután 14 óráig 319 volt a fertőzöttek száma.

Horvátországban csütörtöktől részleges boltzár lépett életbe, és betiltották a nyilvános rendezvényeket, valamint lezárták a határokat a külföldiek előtt.

Andrej Plenković horvát kormányfő késő esti, rendkívüli televíziós beszédében megértésre és szolidaritásra szólított fel. Kiemelte: tudatában kell lenni annak, hogy a világjárvány miatt hirtelen megváltozik majd az élet, és az elkövetkező napok, hetek és hónapok nagyon nehezek lesznek, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél kevesebb emberéletet követeljen a vírus.

Horvátországban csütörtökön 20 óráig 110 volt a fertőzöttek száma.

Több ország mellett Izraelt is sújtja a koronavírus. Ott már több mint 500 koronavírussal fertőzött személy van - jelentette a helyi média csütörtökön. Szerda óta kilencvenhattal nőtt a fertőzöttek száma, így összesen 529 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván. Közülük hatan súlyos állapotban vannak, viszont tizenketten gyógyultan hagyhatták el kórházat. Az utóbbi két napban napi 2200 tesztet végeztek el. Halálos áldozatot eddig még nem követelt a fertőzés Izraelben.

Szlovénia
Horvátország
Izrael
koronavírus

Most

07:10

Ma is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű