Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Szombattól megnyithatnak a teraszok és kitolódik a kijárási tilalom Magyarországon

2021.04.22
10:59
2021.04.22
16:39
Forrás
hirado.hu
Valószínűleg már holnap, de legkésőbb szombaton elérik a három és fél millió beoltottat, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és öt órától tíz óráig lehetnek nyitva, a kijárási tilalom pedig kitolódik 11 órára - mondta Gulyás Gergely.

Az ezzel kapcsolatos intézkedéseket alá fogja írni holnap a magyar belügyminiszter – mondta a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás közölte, a jövő héten nagy mennyiségű vakcinával fognak oltani, így ennek következtében akár egy két héten belül már a négymillió beoltottat is elérhetik Magyarországon.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte hatezer milliárd forintos költségvetést hoztak létre a 2022-es tervezetben, amelyet a gazdaság újraindítására fognak fordítani. A bértámogatás május hónapra is jár a vendéglátóhelyek számára, még akkor is, ha kinyithatnak – emelte ki Gulyás Gergely.

A kérdésre, hogy a Kárpát-medence országaiból a beutazáshoz tervezik-e, hogy elegendő legyen a védettségi igazolvány, a következőket válaszolta Gulyás Gergely.

„Magyarországon a beoltottak aránya már rendkívül magas, a következő napokban reményeink szerint több mint ötven százaléka a 18 év fölötti lakosságnak oltott lesz. És ez néhány héten belül hatvan vagy hetven százalékos lesz, de a környező országokban sajnos még nem állunk így, ezért addig, amíg Magyarországon a társadalmi védettség nem következik be, addig a határok megnyitásával érdemes óvatosnak lenni. De ezen belül az első intézkedés az lesz, hogy amikor enyhítünk a határzáron, akkor a magyar állampolgárok ki- és bejárása biztosított lesz. Munkavégzés szempontjából ez most is így van. De rokonlátogatás céljából is ezt meg fogjuk tenni, de a biztonság az első.”

nyitás
koronavírus
kijárási tilalom
terasz

Most

15:27, Frissítve: 19:36

Szemétszedésből kaland

A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.