Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sztrájk a horvát iskolákban

2019-10-21
10:27
Forrás
N1
Nem azt kapták, amit kértek – állítják a tanügyi dolgozók szakszervezeteinek illetékesei.

Egész Horvátországban sztrájkolnak az általános és középiskolák dolgozói. A két legnagyobb tanügyi szakszervezet jelentett be mára munkabeszüntetést. Azt mondják, az Andrej Plenković kormányfő által felkínált mintegy 6 százalékos béralapemelés nem ugyanaz, mintha a munka összetettségére vonatkozó koefficienseket növelte volna meg, ők pedig utóbbit kérték. Kérésük süket fülekre talált, mondják a szakszervezetisek, ezért folytatják a sztrájkot. Csütörtöktől az egyetemek is csatlakoznak a demonstrációhoz. Mindenszentekig elkészítették a munkabeszüntetés tervét, de ha kell, a félév végéig folytatják a tiltakozást.

sztrájk
munkabeszüntetés
Horvátország
iskola
oktatás
tanügy
szakszervezetek
Andrej Plenković

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.