Ugrás a tartalomra
Pixabay

Tanárhiány van Magyarországon

2017.09.03
14:23
2017.10.04
12:31
Több ezer betöltetlen tanári állás van Magyarországon – nyilatkozta Mendrey László.

A magyar Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elmondta, a tavalyi tanévben több mint ötezer tanár munkaviszonya szűnt meg, miközben csak 800 új pedagógus lépett be a rendszerbe. A szakember kiemelte, az is nagy problémát okoz, hogy a pályakezdők 1-2 év tanítás után otthagyja állásukat. A magyar fővárosban főként szaktanárokból, például matek-fizika szakos tanárokból van hiány. (index)

állás
hiány
tanár

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.