Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Tárt karokkal várja vissza látogatóit Mórahalom

2021.05.05
17:09
2021.05.05
17:36
Forrás
Pannon RTV
A gyógyfürdő egy teljesen új szolgáltatást nyújtó részleggel bővült, a szabadtéri színház pedig új nézőtérrel és színpaddal rukkolt elő, emellett az Ezer Év Parkja és a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház is megújult tartalmakkal várja a vendégeket.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Ha Mórahalom, akkor gyógyfürdő. Erre gondolnak a legtöbben, amikor meghallják a település nevét. Az itt dolgozók a pandémia okozta üzemszünet alatt sem pihentek, így a látogatók a már megszokott medencés programok mellett egy teljesen új szauna részleggel várják. Belépéskor a Szerbiában kiállított koronavírus elleni oltási igazolást is elismerik egy érvényes személyazonosító okmány felmutatása mellett, de további jó hírekkel is szolgálnak az illetékesek.

Berta Zsolt, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő marketing igazgatója kiemelte: „Nagyon fontos, hogy nem változtattunk a jegyárainkon, tehát a korábbi árak vannak továbbra is érvényben. Május hónapban egyelőre még reggel 8 és este 8 között vagyunk nyitva. Ez júniustól változni fog és hamarosan visszatérünk a hosszabbított nyitvatartásra. Természetesen meghosszabbítottuk a lejárt jegyek érvényességét, hiszen ez a vendégek hibáján kívül nem kerülhetett felhasználásra az üzemszünet ideje alatt. Így akinek lejárt bérlete, kedvezményre jogosító kuponja, vagy belépőjegye van, az június 30-ig fel tudja használni.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A gyógyfürdő mellett a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház is megújult tartalmakkal várja a vendégeket – mondta stábunknak Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója.

„Pillanatnyilag Magyarországon és Európában is, úgy tudom, hogy egyedülállóak vagyunk abban, hogy komplett musicaleket, rockoperákat mutatunk be lóhátról. Fantasztikus látvánnyal, 30 lovas szereplővel, 60 gyalogos szereplővel. Egy nagyon bő repertoárral. Mindenkinek lehet találni csodás produkciókat. Itt van a Szent László Lovagkirály, amely nagyon ígéretes történelmi rockopera, ahol Szent László legendáit mutatjuk meg. Aztán ott van Aladin, ami családoknak való, hiszen remekül lehet majd szórakozni, nagyokat fognak nevetni a gyerekek Dzsinn és Aladdin konfliktusain.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A gyógyfürdő és lovasszínház mellett még számos kulturális és szabadidőprogram várja a Mórahalomra látogatókat – emelte ki Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármestere hozzátette: „A Kolo Szerb Kulturális Központ koncertjei, az Aranyszöm Rendezvényház nagy sikerű, igazi művészeti értéket garantáló színházi előadásai mind-mind a mórahalmi nyár és az ősz részesei lesznek.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A település első embere hozzátette, hogy Mórahalom igyekszik megjelenésben és hangulatban is minél hamarabb visszatalálni a járvány előtti időszak működési rendjéhez.

A mórahalmi rendezvényekről részletesebben a település honlapján, a morahalom.hu oldalon olvashatnak.

Mórahalom
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Nógrádi Zoltán
Pintér Tibor
Patkó Lovas és Szabadtéri Színház
Kolo Szerb Kulturális Központ
Berta Zsolt
Aranyszöm Rendezvényház

Most

07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.