Ugrás a tartalomra

Tárt karokkal várja vissza látogatóit Mórahalom

2021.05.05
17:09
2021.05.05
17:36
Forrás
Pannon RTV
A gyógyfürdő egy teljesen új szolgáltatást nyújtó részleggel bővült, a szabadtéri színház pedig új nézőtérrel és színpaddal rukkolt elő, emellett az Ezer Év Parkja és a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház is megújult tartalmakkal várja a vendégeket.

Ha Mórahalom, akkor gyógyfürdő. Erre gondolnak a legtöbben, amikor meghallják a település nevét. Az itt dolgozók a pandémia okozta üzemszünet alatt sem pihentek, így a látogatók a már megszokott medencés programok mellett egy teljesen új szauna részleggel várják. Belépéskor a Szerbiában kiállított koronavírus elleni oltási igazolást is elismerik egy érvényes személyazonosító okmány felmutatása mellett, de további jó hírekkel is szolgálnak az illetékesek.

Berta Zsolt, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő marketing igazgatója kiemelte: „Nagyon fontos, hogy nem változtattunk a jegyárainkon, tehát a korábbi árak vannak továbbra is érvényben. Május hónapban egyelőre még reggel 8 és este 8 között vagyunk nyitva. Ez júniustól változni fog és hamarosan visszatérünk a hosszabbított nyitvatartásra. Természetesen meghosszabbítottuk a lejárt jegyek érvényességét, hiszen ez a vendégek hibáján kívül nem kerülhetett felhasználásra az üzemszünet ideje alatt. Így akinek lejárt bérlete, kedvezményre jogosító kuponja, vagy belépőjegye van, az június 30-ig fel tudja használni.”

A gyógyfürdő mellett a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház is megújult tartalmakkal várja a vendégeket – mondta stábunknak Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója.

„Pillanatnyilag Magyarországon és Európában is, úgy tudom, hogy egyedülállóak vagyunk abban, hogy komplett musicaleket, rockoperákat mutatunk be lóhátról. Fantasztikus látvánnyal, 30 lovas szereplővel, 60 gyalogos szereplővel. Egy nagyon bő repertoárral. Mindenkinek lehet találni csodás produkciókat. Itt van a Szent László Lovagkirály, amely nagyon ígéretes történelmi rockopera, ahol Szent László legendáit mutatjuk meg. Aztán ott van Aladin, ami családoknak való, hiszen remekül lehet majd szórakozni, nagyokat fognak nevetni a gyerekek Dzsinn és Aladdin konfliktusain.”

A gyógyfürdő és lovasszínház mellett még számos kulturális és szabadidőprogram várja a Mórahalomra látogatókat – emelte ki Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármestere hozzátette: „A Kolo Szerb Kulturális Központ koncertjei, az Aranyszöm Rendezvényház nagy sikerű, igazi művészeti értéket garantáló színházi előadásai mind-mind a mórahalmi nyár és az ősz részesei lesznek.”

A település első embere hozzátette, hogy Mórahalom igyekszik megjelenésben és hangulatban is minél hamarabb visszatalálni a járvány előtti időszak működési rendjéhez.

A mórahalmi rendezvényekről részletesebben a település honlapján, a morahalom.hu oldalon olvashatnak.

Mórahalom
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Nógrádi Zoltán
Pintér Tibor
Patkó Lovas és Szabadtéri Színház
Kolo Szerb Kulturális Központ
Berta Zsolt
Aranyszöm Rendezvényház

Most

13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű