Ugrás a tartalomra

Téglával dobálták a magyar rendőröket a migránsok a szerb-magyar határnál

2021.08.12
15:29
2021.08.12
16:04
Forrás
police.hu
Az eset Bácsalmásnál szerda este történt, a migránsok a szerb oldalról dobálták át a határon a téglákat - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Téglával dobálták a magyar rendőröket a migránsok a szerb-magyar határnál Bajmok közelében. Az előzetes információk szerint senki nem sérült meg, anyagi kár nem keletkezet. A szerbiai határ menti településen élők elmondták, hogy kisebb csoportokban jelennek meg az illegális bevándorlók a falvakban és legtöbbször a rendőrök elszállítják őket.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint szerda este vagy az éjszakai órákban, húsz illegális bevándorló támadt magyar határőrökre. Állítólag maszkot viselő férfiak voltak azok, akik téglákkal próbálták megtámadni a határőröket. Ők gáz sprayjel válaszoltak, a migránsok pedig Szerbia felé futottak.

Pannon RTV

A Bajmok-Bácsalmás határátkelő közelében lévő településeken a helyiek találkoznak olykor illegális bevándorlókkal. A stábunknak nyilatkozó bajmokiak szerint a településenen kisebb csoportokban szoktak megjelenni a migránsok. „Kisebb csoportokban megjelennek a parkban, a buszmegálló környékén. Bajmokon nincs akkora probléma. Hallom, hogy nagyobb csoportok megjelennek a határon, de itt Bajmokon nem mondhatnám, hogy nagy probléma lenne.”

Az itt élők szerint a rendőrség folyamatosan elszállítja a környékre érkező illegális bevándorlókat. „Visszaküldték őket. Akadt dolga a rendőröknek. Ezt hallottam. Én egyébként nem szoktam elhagyni a házat.”

Pannon RTV

A szerb-magyar határszakaszon felálított határkerítés és a folyamatos határrendészeti jelenlét miatt a bevándorlók legtöbbször sikertelenül próbálkoznak átjutni Magyarországra. Akiket elkapnak és visszakísérnek azok a határ mentén illetve a közeli falvakban, városokban várakoznak egy újabb lehetőségre.

migráns
szerb-magyar határ
tégla
Bácsalmás

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.