Ugrás a tartalomra

Téli befogadóközpontok Horvátországban és Németországban

2015-10-13
17:58
A téli időre felkészített befogadóközpontokkal készül Horvátország és Németország a migránsok befogadására
A téli időre felkészített befogadóközpontokkal készül Horvátország és Németország a migránsok befogadására. Idén eddig mintegy 700 ezer migráns lépett be az Európai Unióba. A migránsválság intenzitása továbbra sem csökken. Egyre rosszabb egészségügyi állapotban érkeznek a migránsok a hideg miatt Horvátországba. A horvát kormány a téli időszakra új tranzitközpontot hoz létre a keleti határnál. Az új befogadóközpont 5000 fő befogadására lesz alkalmas. A hideg hónapokban itt történik majd a bevándorlók regisztrálása. Számuk továbbra sem csökken, egy nap alatt több, mint 7,5 ezren érkeztek a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe. A migránsok Horvátországból buszokkal mennek tovább a magyar határra. Magyarországon kicsivel kevesebb, mint 9 ezer embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Szeptember 15-e óta megközelítőleg 500 ilyen személy ellen jártak el a határrendészek. Németországban legalább 42 ezer menedékkérő él sátrakban a Die Welt német lap szerint. Ez az adat csak a tartományi fenntartású befogadóállomásokra vonatkozik. A városi, községi önkormányzatok további szállások ezreit üzemeltetik. A sátrakat még a tél beállta előtt téliesítik, és törekednek arra, hogy minél több embert átköltöztessenek épületekbe. Az Európai Unióba idén 710 ezer migráns lépett be. Mintegy 3 ezren vesztették életüket, miközben a Földközi-tengeren keresztül próbáltak bejutni az EU-ba.

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.