Ugrás a tartalomra

Téli befogadóközpontok Horvátországban és Németországban

2015-10-13
17:58
A téli időre felkészített befogadóközpontokkal készül Horvátország és Németország a migránsok befogadására
A téli időre felkészített befogadóközpontokkal készül Horvátország és Németország a migránsok befogadására. Idén eddig mintegy 700 ezer migráns lépett be az Európai Unióba. A migránsválság intenzitása továbbra sem csökken. Egyre rosszabb egészségügyi állapotban érkeznek a migránsok a hideg miatt Horvátországba. A horvát kormány a téli időszakra új tranzitközpontot hoz létre a keleti határnál. Az új befogadóközpont 5000 fő befogadására lesz alkalmas. A hideg hónapokban itt történik majd a bevándorlók regisztrálása. Számuk továbbra sem csökken, egy nap alatt több, mint 7,5 ezren érkeztek a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe. A migránsok Horvátországból buszokkal mennek tovább a magyar határra. Magyarországon kicsivel kevesebb, mint 9 ezer embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Szeptember 15-e óta megközelítőleg 500 ilyen személy ellen jártak el a határrendészek. Németországban legalább 42 ezer menedékkérő él sátrakban a Die Welt német lap szerint. Ez az adat csak a tartományi fenntartású befogadóállomásokra vonatkozik. A városi, községi önkormányzatok további szállások ezreit üzemeltetik. A sátrakat még a tél beállta előtt téliesítik, és törekednek arra, hogy minél több embert átköltöztessenek épületekbe. Az Európai Unióba idén 710 ezer migráns lépett be. Mintegy 3 ezren vesztették életüket, miközben a Földközi-tengeren keresztül próbáltak bejutni az EU-ba.

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.