Ugrás a tartalomra

Téli tranzitközpont készül Horvátországban

2015-10-13
09:03
Új, téliesített tranzitközpontot létesít a horvát kormány a keleti határnál fekvő Slavonski Brodban
Új, téliesített tranzitközpontot létesít a horvát kormány a keleti határnál fekvő Slavonski Brodban. A migránsok fogadására alkalmas új pihenőközpontra azért van szükség, mert a Kelet-Szlavóniában ideiglenesen felállított sátortábor a tél beköszöntével nem lesz alkalmas a regisztrációs feladatok ellátására - közölte a horvát belügyminisztérium. Az opatovaci befogadóállomás addig fog működni, amíg a brodi el nem készül. Az új befogadóközpont 5000 fő befogadására lesz alkalmas. Erre azért volt szükség, mert Szerbia továbbra sem a magyar határra, Horgosra irányítja a migránsokat - jelentette ki Ranko Ostojić horvát belügyminiszter. A Közel-Keletről érkező bevándorlók a hideg miatt egyre rosszabb állapotban érkeznek Horvátországba. A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 162 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. (MTI)

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.