Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

A térség szerb nemzeti szervezetei tanácskoztak Újvidéken

2020.10.16
12:49
2020.10.16
12:58
Forrás
Közlemény
A Matica Srpska épületében az észak-macedóniai, romániai, magyarországi, albániai, montenegrói, horvátországi, boszniai és szlovéniai szerbek képviselőit köszöntötte Igor Mirović.

A vajdasági kormány elnöke kiemelte, a tartomány az elmúlt négy évben konkrét lépésekkel támogatta a régió országaiban élő szerbek szervezeteit. Hozzátette, jelentős erőfeszítéseket tett kormánya annak érdekében, hogy a környező országokban élő nemzettársait összekösse az anyaországgal. Mirović kiemelte, ez egy vég nélküli harc, ami már több száz éve tart, és a jövőben is folytatódnia kell, mivel következetesnek kell lenni az összeköttetés kiépítésében, a közös programok szervezésében, az örökség és az identitás megőrzésében, valamint az egység, a nyelv és az írásmód védelmében. Magyarországon, Romániában, Horvátországban, és most először Montenegróban is anyagilag támogatni tudta Vajdaság az ottani szerbeket - részletezte Mirović. Hozzátette, szükség mutatkozik az albániai és észak-macedóniai szerbek támogatására is.

konferencia
szerb
nemzeti
szervezet
Újvidék
Matica Srpska

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.