Ugrás a tartalomra
Archívum

Testvértelepülések együttműködését támogatja 2019-ben a magyar kormány

2018.11.20
15:13
2018.11.20
17:25
Forrás
Pannon RTV
Az anyaországi és külhoni testvértelepülések együttműködését támogatja 2019-ben a magyar kormány. A programra mintegy 250 millió forintot biztosítanak.

Ebben az évben 260 magyarországi és 300 határon túli település kapcsolatát is elmélyítették a programmal - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Mozaik című műsorában Potápi Árpád János. Magyarország nemzetpolitikai államtitkára kifejtette: a külhoni magyar kultúrát és oktatást is támogatni fogják a következő évben. Erre egy - a szavai szerint - elég jelentős keretösszeget határoztak meg.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „Tavaly ezzel a pályázatunkkal 3000 szervezetet értünk el, a külhoni magyarság körében. Számunkra nagyon fontos, hogy mint az oktatás, mint a kultúra területén, az egyházi, civil szervezeteket és önkormányzatokat, intézményeket tudjuk támogatni. Idén is, csakúgy mint tavaly, 1,1 tized milliárd forint keretösszeggel írtuk ki ezt a pályázatot.”

tstvértelepülések
anyaország
külhoni
Potápi Árpád János

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű