Ugrás a tartalomra

Thaci szerint vissza kellene vonni a 100 százalékos vámot

2019-01-19
18:56
2019-01-19
20:13
Forrás
Tanjug, B92, n1
A koszovói elnök megfogadná Amerika tanácsát.

A koszovói kormánynak tiszteletben kell tartania az Amerikai Egyesült Államok tanácsát, és vissza kell vonnia a Szerbiára és Bosznia-Hercegovinára kirótt magas vámokat - ezt kérte ma Hashim Thaci koszovói elnök a pristinai kormánytól. Szerinte az amerikai tanácsok nem károsítják, hanem éppen ellenkezőleg, megerősítik Koszovót. Thaci arra is felhívta a figyelmet, hogy fel kellene hagyni a populista döntésekkel. A koszovói elnök Facebook-oldalán emlékeztetett a Koszovó és Egyesült Államok között fennálló barátságra, de mint fogalmazott, az amerikai támogatást nem lehet feltétel nélkülinek tekinteni, ezért nem szabad hibát elkövetni az amerikai érdekekkel szemben Koszovóban vagy Európában. Thaci üzenetében nem említette Ramush Haradinaj koszovói kormányfő nevét, aki egyébként korábban kijelentette, hogy kerüljön a miniszterelnöki posztjába, vagy küldjék Hágába, de akkor sem szünteti meg a vámokat, mert így kívánja Koszovó területét megvédeni.

Hashim Thaci
100 százalékos vám
Koszovó
Amerika

Most

11:12, Frissítve: 11:48

Tangó pezsdíti az újvidékiek vérét

Tangófesztivált tartanak Újvidéken. A többnapos rendezvény ideje alatt az érdeklődők koncerteken és műhelymunkákon élvezhetik az argentin eredetű zenei műfajt.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.