Ugrás a tartalomra

Thaci szerint vissza kellene vonni a 100 százalékos vámot

2019-01-19
18:56
2019-01-19
20:13
Forrás
Tanjug, B92, n1
A koszovói elnök megfogadná Amerika tanácsát.

A koszovói kormánynak tiszteletben kell tartania az Amerikai Egyesült Államok tanácsát, és vissza kell vonnia a Szerbiára és Bosznia-Hercegovinára kirótt magas vámokat - ezt kérte ma Hashim Thaci koszovói elnök a pristinai kormánytól. Szerinte az amerikai tanácsok nem károsítják, hanem éppen ellenkezőleg, megerősítik Koszovót. Thaci arra is felhívta a figyelmet, hogy fel kellene hagyni a populista döntésekkel. A koszovói elnök Facebook-oldalán emlékeztetett a Koszovó és Egyesült Államok között fennálló barátságra, de mint fogalmazott, az amerikai támogatást nem lehet feltétel nélkülinek tekinteni, ezért nem szabad hibát elkövetni az amerikai érdekekkel szemben Koszovóban vagy Európában. Thaci üzenetében nem említette Ramush Haradinaj koszovói kormányfő nevét, aki egyébként korábban kijelentette, hogy kerüljön a miniszterelnöki posztjába, vagy küldjék Hágába, de akkor sem szünteti meg a vámokat, mert így kívánja Koszovó területét megvédeni.

Hashim Thaci
100 százalékos vám
Koszovó
Amerika

Most

20:15, Frissítve: 20:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Becslések szerint több mint százezer ember gyűlt össze ma Belgrádban a köztársasági parlament épülete előtt a Szerbia jövője kampánysorozat központi rendezvényén.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.