Ugrás a tartalomra
Pixabay/1966666

Tizenhárom éve vált függetlenné Montenegró

2019-05-21
21:14
Forrás
BBC
Duško Marković kormányfő elmondta, az ország 2006-ban ezen a napon került vissza a politikai térképre.

A tinédzser korba lépett volt jugoszláv állam NATO-tagként ünnepli születésnapját, és rálépett az Európai Unióba tartó útra. 2012-ben kezdődtek el az uniós csatlakozásról szóló tárgyalások. Ezidáig öt fejezetet zártak le. A csatlakozás lehetséges éve 2025, csakúgy, mint Szerbia számára. 

Montenegró
Duško Marković

Most

08:04, Frissítve: 08:19

Szerbia több városában is tüntettek

Péntek este Szerbia több településén is utcára vonultak a polgárok. Belgrádban ismét megpróbáltak betörni a parlament épületébe, a rendőrség és a tüntetők között összecsapások voltak.
20:06, Frissítve: 20:48

Nyugdíjas Adagio

Üdítő, könnyed slágerekkel szórakoztatta a közönséget az Adagio kórus, amelynek tagjai kivétel nélkül szabadkai nyugdíjasok.
19:58, Frissítve: 21:42

Tüntetés Újvidéken

A 021 helyi hírportál szerint a 18 órakor kezdődött demonstráció résztvevői transzparenseikkel békésen menetelnek a város utcáin, azt skandálják, hogy „mondjanak le”.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.