Ugrás a tartalomra

Több karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket Budapesten

2023.11.30
14:53
2023.11.30
18:34
Forrás
Pannon RTV
A hangulatos fények, a gasztronómiai különlegességek, illetve a megszokott hazai ízek az emberek sokaságát vonzzák Budapest belvárosába.

Már november tizenhetedike óta várja az érdeklődőket a budapesti Vörösmarty Classic Xmas és az Advent Bazilika nevet viselő karácsonyi vásár.

A hideg idő ellenére is sokan járták a karácsonyi vásárok sorait Budapesten. Az ünnepi hangulat része ilyenkor a forralt bor illata és természetesen az évnek ebben a szakaszában sokak örömére elindul a mézeskalács szezonja is. Nem csak a gasztronómiai élvezeteknek hódolókat várják az árusok, kézművestermékek széles választéka kapható a standokon. Vad Erika: „Ilyen angyalkák vannak, meg szívecske, csodaszarvas, meg például fagyöngy és mikulásvirág. Ezek olyan karácsonyiak, de igazából itt a szépség számít, nem feltétlenül a szezonalitás.”

Katonané Kovács Irén Kecskemétről érkezett azzal a céllal, hogy megcsodálja a Budapesten megrendezett ünnepi vásárokat. „Kifejezetten a vásár miatt jöttünk, mert Bécsben, Győrben már voltam, de itt Pesten még nem. Nekem tetszik a forgatag, meg színes és nagy a választék és sikerült is vennünk ajándékokat és a karácsonyt megoldani innen.”

Nem csak a felhozatal, az árak is tükrözik azt, hogy Budapest világváros. Az odalátogatóknak meglehetősen mélyen a zsebükbe kell nyúlni, ha jól szeretnének lakni. A forralt bor 3 deciliterje 1350 forintba kerül, tócsnit 2500-3000 forintért lehet kapni, a lángos pedig feltéttől függően 2500-5000 forint. Az edés szájúak sem csalódnak, a rétes 1800 forint, a flódni pedig 1900.

karácsonyi vásár
Budapest
Vörösmarty Classic Xmas
Advent Bazilika

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.