Ugrás a tartalomra
Pixabay/MatthewGollop

Több mint 7 tonna Tiszából kigyűjtött hulladék hasznosul újra

2021.03.12
08:57
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az elmúlt hetekben összesen 22 tonna hulladék kitermelésére és feldolgozására került sor a Felső-Tiszán a magyar vízügy és a PET Kupa együttes munkájának köszönhetően.

A vízügy hatodszor vetette be a magyar fejlesztésű, vásárosnaményi gépsort, amellyel a Tisza sodrásával érkező teljes hulladékmennyiség háromnegyedét sikerült megfogni. A PET Kupa gyors reagálású hulladékkezelő csapata 7,1 tonna hulladékot válogatott anyagfajtákra, aminek köszönhetően – csupán PET-palackból – hozzávetőlegesen több mint 300 ezer darabot tömörítettek és báláztak be újrahasznosításra – derült ki a szervezet közleményéből.

A kitermelt hulladék így már nem szennyezi tovább a folyó alsóbb szakaszait, ami óriási eredmény, hiszen nagyságrendileg akkora mennyiség, mint amennyi szemetet egy-egy nyári verseny alatt a PET Kupa csapatai napokon keresztül gyűjtenek össze.

szemét
újrahasznosítás
Tisza

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.