Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a magyar rendőrök a hétvégén

2022.05.23
08:16
Forrás
MTI
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 532, szombaton 465, vasárnap 371 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

Emellett az ország belsejében két határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Ez azt jelenti, hogy péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek. Az elmúlt héten az ország területén - ebben az évben az eddigi legtöbb - 3426 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. Embercsempészés miatt 39 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

határsértés
határsértő
Magyarország

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.