Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Több mint tízezer tonna illegális hulladéktól tisztult meg Magyarország

2021.01.09
21:27
Forrás
Elobolygonk.hu
A magyar kormány 2020 februárjában hirdette meg a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek egyik fontos célja az ország megtisztítása az évek alatt felhalmozódott illegális hulladéktól.

A Tisztítsuk meg az országot! programban a leginkább érintett intézmények, közlekedési vállalatok, nemzeti parkok és közműcégek részvételével több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel az elmúlt hónapokban – közölte a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény kitér rá, hogy mások mellett a MÁV Zrt. kétszáznál is több bejelentést kapott, és eddig több mint 1000 tonna hulladékot szállított el, valamint 2021 első negyedévében további 29 helyszínt tisztít meg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. október 1-jét követően 521 bejelentés alapján mintegy 800 tonna és további 460 köbméter illegális hulladékot szállított el. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területéről, a dél-borsodi Mezőcsát határából novemberben több tíz köbméternyi illegálisan lerakott szemetet szállítottak el. A HulladékRadar applikációnak eddig mintegy 11 ezer felhasználója van, akik december közepéig 8210 alkalommal tettek bejelentést jogellenesen elhelyezett hulladékról.

szemét
hulladek
akció
Tisztítsuk meg az országot!

Most

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.

Ki lett a parasztolimpia legjobbja?

Egy év kényszerpihenő után újra megtartották a Moholi Parasztolimpiát és Főzőversenyt, amely immáron hagyományosnak számító rendezvény a Tisza-mentén élő mezőgazdasággal foglalkozó emberek életében. Nagy volt az érdeklődés idén.