Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Többezren tüntettek Podgoricában

2019-02-17
09:41
Forrás
Szerbiai RTV
Több ezer ember tüntetett tegnap este Montenegró fővárosában - tudósít a szerb közmédia. A demonstrálók az államvezetés lemondását követelik.

A tiltakozók között feltűntek az ellenzéki politikai pártok tisztségviselői, továbbá számos nem kormányzati szervezet vezetője is. Milo Đukanović elnök, valamint Duško Marković kormányfő mellett a főügyész és a korrupcióellenes ügynökség igazgatójának a lemondását is követelték.

A demonstráción elhangzott, hogy jövő szombaton is folytatják a tüntetéseket addig, amíg el nem érik céljaikat. Összetűzésről, rendbontásról nem érkeztek hírek.

Montenegró
tüntet

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.