Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mariamichelle

Tombol a hőség a Nyugat-Balkánon

2019-08-13
08:50
2019-08-13
09:08
Forrás
MTI
A horvátországi tengerparton nyaralók szikrázó napsütésre, strandidőre számíthatnak. Ott a hőmérséklet ma is eléri a 35-40 fokot.

De Horvátország szárazföldi részein is tikkasztó a hőség. A hőmérő higanyszála csaknem 37 fok körül tetőzik. Az éjszaka sem hoz enyhülést, Splitben 28, Dubrovnikban 29 fokot mértek éjszaka.

A kánikula Bosznia-Hercegovinát sem kerülte el. Az ország nagy részén hőségriadót rendeltek el. Mostarban délután 41 fokot mértek, míg az ország más részein 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet.

Szerbia déli részén is ma még érvényben van a hőségriadó. Szerdától azonban az egész térségben enyhülés várható. Nagy mennyiségű csapadékra, villámlásra és viharos erejű szélre figyelmeztetnek az országos meteorológiai szolgálatok.

Nyugat-Balkán
hőség
tengerpart
horvát

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 07:06

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.