Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mariamichelle

Tombol a hőség a Nyugat-Balkánon

2019-08-13
08:50
2019-08-13
09:08
Forrás
MTI
A horvátországi tengerparton nyaralók szikrázó napsütésre, strandidőre számíthatnak. Ott a hőmérséklet ma is eléri a 35-40 fokot.

De Horvátország szárazföldi részein is tikkasztó a hőség. A hőmérő higanyszála csaknem 37 fok körül tetőzik. Az éjszaka sem hoz enyhülést, Splitben 28, Dubrovnikban 29 fokot mértek éjszaka.

A kánikula Bosznia-Hercegovinát sem kerülte el. Az ország nagy részén hőségriadót rendeltek el. Mostarban délután 41 fokot mértek, míg az ország más részein 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet.

Szerbia déli részén is ma még érvényben van a hőségriadó. Szerdától azonban az egész térségben enyhülés várható. Nagy mennyiségű csapadékra, villámlásra és viharos erejű szélre figyelmeztetnek az országos meteorológiai szolgálatok.

Nyugat-Balkán
hőség
tengerpart
horvát

Most

22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.