Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mariamichelle

Tombol a hőség a Nyugat-Balkánon

2019-08-13
08:50
2019-08-13
09:08
Forrás
MTI
A horvátországi tengerparton nyaralók szikrázó napsütésre, strandidőre számíthatnak. Ott a hőmérséklet ma is eléri a 35-40 fokot.

De Horvátország szárazföldi részein is tikkasztó a hőség. A hőmérő higanyszála csaknem 37 fok körül tetőzik. Az éjszaka sem hoz enyhülést, Splitben 28, Dubrovnikban 29 fokot mértek éjszaka.

A kánikula Bosznia-Hercegovinát sem kerülte el. Az ország nagy részén hőségriadót rendeltek el. Mostarban délután 41 fokot mértek, míg az ország más részein 35-38 fok körül alakult a nappali hőmérséklet.

Szerbia déli részén is ma még érvényben van a hőségriadó. Szerdától azonban az egész térségben enyhülés várható. Nagy mennyiségű csapadékra, villámlásra és viharos erejű szélre figyelmeztetnek az országos meteorológiai szolgálatok.

Nyugat-Balkán
hőség
tengerpart
horvát

Most

09:58, Frissítve: 10:09

Öt napja áram nélkül

Svrljig községben rendkívüli helyzetet hirdettek, mivel hét falu több mint 300 háztartásában már öt napja nincs villanyáram.

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.