Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Török György a határhelyzetről: Hogy tudunk mi így dolgozni, szállítani?

2021.05.17
22:24
2021.05.17
22:43
Forrás
Pannon RTV
A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tűrhetetlennek nevezte a helyzetet.

Az Év úriembere díjakat nyerte el Török György, szegedi üzletember, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, az Elzet Certa Kft. igazgatója. A Közügyekben a díjazott elmondta, a magyar-szerb kereskedelmi kapcsolatok az utóbbi években folyamatosan javulnak, azonban a koronavírus-járvány nagyban visszavetette az árucsere-forgalom növekedését. A Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint tarthatatlan állapot az, hogy a két ország közötti határátkelőkön órákat kell várakozni. Ez nemcsak a turizmusra, de a kereskedelemre is rossz hatással van.

Pannon RTV

 Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara: „10-15 kilométeres sorok vannak néha. Hogy tudunk mi szállítani, hogy tudunk dolgozni? A turistaforgalom is nagyon fontos a számunkra, mindkét ország részére, de ez így nem tud hosszú távon működni. Vegyék fel az injekciót, ha kell, mindenki. Nyissák ki a határokat. Nagy harcosa vagyok annak, hogy a közlekedést javítsuk. Sokkal, de sokkal jobban kell dolgoznia a magyar határőrizeti szerveknek. Ez tűrhetetlen állapot.”

Török György
Az év úriembere
határátkelőhelyek

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.