Ugrás a tartalomra
Látogatók a standok között
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Történelmi jelentőségű budapesti rendezvény

2018-03-12
16:50
2018-03-12
17:42
Forrás
Pannon RTV
Történelmi jelentőségű a mostani rendezvény, hiszen soha ennyi magyar üzletember nem jelent meg egy helyen – emelte ki Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója Budapesten.

A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállitás első napján több tanácskozásra, kerekasztal-beszélgetésre és szakmai előadásra is sor került. Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója igazi sikertörténetnek nevezte az elmúlt két évben elért eredményeket, a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programok eredményei tekintetében.

Kárpát expo logo

A szabadkai Nordent Fogászati Központ is bemutatkozott az összmagyar gazdasági fórumon, ők is új üzleti kapcsolatok létesítésének reményében jöttek el Budapestre. Vida Árpád, menedzser, Nordent Fogászati Központ, Szabadka: „Az egészségiparban tevékenykedő cégek kapcsolatait keressük, akik esetleg Szerbiában velünk együtt valamilyen együttműködést vagy partneri kapcsolatot ki tudnak alakítani.”

Oláh Zsanett

Történelmi jelentőségű a mostani rendezvény, hiszen soha ennyi anyaországi és külhoni magyar üzletember nem jelent meg még egy helyen – emelte ki Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója. „Elkezdtünk építeni egy Kárpát-medencei gazdasági teret, és fejleszteni. Azt gondolom, a megfogalmazott cél elérése érdekében a magyar kormány, a határon innen és a határon túli szervezetek, szakmai szervezetek rengeteget tettek ezért, köztük a Magyar Nemzeti Kereskedőház is.”

Pásztor István

A Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programok eredményei és a jövőkép címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek Budapesten a Kárpát-medencei magyar közösségek vezetőinek részvételével. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: büszke arra, hogy több vajdasági termék is bekerült a Magyar Nemzeti Kereskedőház Áldomás termékcsaládjába. „Ezek az első fecskék, amik nyarat fognak csinálni. Az a meggyőződésem, hogy a vajdasági magyar gazdálkodóknak, vállalkozóknak vannak olyan piacképes termékei, amelyek minőségben, mennyiségben, piaci versenyképességben fel tudják venni a versenyt, és megérdemlik vagy kiérdemlik ezt a minősítést.”

A Magyar Nemzeti Kereskedőház jelentős szerepet játszott a gazdaságfejlesztési program megvalósításában, a vajdasági magyar vállalkozók pedig a közvetlen haszonélvezői ezeknek a támogatásoknak – tette hozzá Pásztor István.

Budapest
gazdasági
konferencia
kiállítás
Kárpát-medence
Oláh Zsanett
Kereskedőház
Pásztor István
Nordent

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű