Ugrás a tartalomra
Látogatók a standok között
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Történelmi jelentőségű budapesti rendezvény

2018-03-12
16:50
2018-03-12
17:42
Forrás
Pannon RTV
Történelmi jelentőségű a mostani rendezvény, hiszen soha ennyi magyar üzletember nem jelent meg egy helyen – emelte ki Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója Budapesten.

A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállitás első napján több tanácskozásra, kerekasztal-beszélgetésre és szakmai előadásra is sor került. Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója igazi sikertörténetnek nevezte az elmúlt két évben elért eredményeket, a Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programok eredményei tekintetében.

Kárpát expo logo

A szabadkai Nordent Fogászati Központ is bemutatkozott az összmagyar gazdasági fórumon, ők is új üzleti kapcsolatok létesítésének reményében jöttek el Budapestre. Vida Árpád, menedzser, Nordent Fogászati Központ, Szabadka: „Az egészségiparban tevékenykedő cégek kapcsolatait keressük, akik esetleg Szerbiában velünk együtt valamilyen együttműködést vagy partneri kapcsolatot ki tudnak alakítani.”

Oláh Zsanett

Történelmi jelentőségű a mostani rendezvény, hiszen soha ennyi anyaországi és külhoni magyar üzletember nem jelent meg még egy helyen – emelte ki Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója. „Elkezdtünk építeni egy Kárpát-medencei gazdasági teret, és fejleszteni. Azt gondolom, a megfogalmazott cél elérése érdekében a magyar kormány, a határon innen és a határon túli szervezetek, szakmai szervezetek rengeteget tettek ezért, köztük a Magyar Nemzeti Kereskedőház is.”

Pásztor István

A Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési programok eredményei és a jövőkép címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek Budapesten a Kárpát-medencei magyar közösségek vezetőinek részvételével. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kiemelte: büszke arra, hogy több vajdasági termék is bekerült a Magyar Nemzeti Kereskedőház Áldomás termékcsaládjába. „Ezek az első fecskék, amik nyarat fognak csinálni. Az a meggyőződésem, hogy a vajdasági magyar gazdálkodóknak, vállalkozóknak vannak olyan piacképes termékei, amelyek minőségben, mennyiségben, piaci versenyképességben fel tudják venni a versenyt, és megérdemlik vagy kiérdemlik ezt a minősítést.”

A Magyar Nemzeti Kereskedőház jelentős szerepet játszott a gazdaságfejlesztési program megvalósításában, a vajdasági magyar vállalkozók pedig a közvetlen haszonélvezői ezeknek a támogatásoknak – tette hozzá Pásztor István.

Budapest
gazdasági
konferencia
kiállítás
Kárpát-medence
Oláh Zsanett
Kereskedőház
Pásztor István
Nordent

Most

23:37, Frissítve: 23:43

Fókák Katalóniából

A héten két borjúfóka nőstényt fogadott a Szegedi Vadaspark a messzi Katalóniából, a Barcelonai Állatkertből. A tréningek nyilvánosak, a látogatók is figyelemmel kísérhetik majd az oktatásukat.
19:27, Frissítve: 19:34

Szakértői szemmel

Szakmai konferenciát szervezett a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szombaton. Az óécskai kastélyban mintegy 60-70 vajdasági és anyaországi magyar jogász cserélt tapasztalatot.
18:54, Frissítve: 18:59

Euro Show Dance Fest Magyarkanizsán

26. alkalommal rendezte meg a magyarkanizsai M-Plusz Táncklub és a Színpadi Táncok Egyesülete a “Prima Primissima” Euro Show Dance Táncfesztivált. 1112 versenyző lépett színpadra 38 táncklubból.

Népszerű