Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Történelmi mélyponton az európai folyók vízszintje

2022.08.15
16:57
2022.08.15
17:04
Forrás
Pannon RTV
Jelentősen lecsökkent az európai folyók vízszintje. Sok felé veszélybe került a hajózhatóság is.

Egy hajó igyekszik elhaladni a Rajnán a németországi Bacharach település közelében. A folyóból homokszigetek állnak ki. Szintje történelmi mélypontra süllyedt.

Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP
Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

Egy uszály halad el a Rajnán Köln közelében. Az alacsony vízállás miatt a hajók most kénytelenek kevesebb rakományt szállítani.

Tanjug/Rolf Vennenbernd/dpa via AP

Csónakok a Száva belgrádi szakaszán. A folyó vízszintje rendkívül alacsony. A hattyúk a száraz parton keresnek maguknak élelmet.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A csapadékhiány miatt alacsony a Duna vízállása Budapesten. A néhány napja készült fotón a Margitsziget déli csücske látható, ahogy kiemelkedik a folyó vizéből a Margit híd alatt. Az ott lévő padon fiatalok ülnek.

MTI/Balogh Zoltán
Duna
Száva
Rajna

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.