Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Történelmi mélyponton az európai folyók vízszintje

2022.08.15
16:57
2022.08.15
17:04
Forrás
Pannon RTV
Jelentősen lecsökkent az európai folyók vízszintje. Sok felé veszélybe került a hajózhatóság is.

Egy hajó igyekszik elhaladni a Rajnán a németországi Bacharach település közelében. A folyóból homokszigetek állnak ki. Szintje történelmi mélypontra süllyedt.

Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP
Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

Egy uszály halad el a Rajnán Köln közelében. Az alacsony vízállás miatt a hajók most kénytelenek kevesebb rakományt szállítani.

Tanjug/Rolf Vennenbernd/dpa via AP

Csónakok a Száva belgrádi szakaszán. A folyó vízszintje rendkívül alacsony. A hattyúk a száraz parton keresnek maguknak élelmet.

Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A csapadékhiány miatt alacsony a Duna vízállása Budapesten. A néhány napja készült fotón a Margitsziget déli csücske látható, ahogy kiemelkedik a folyó vizéből a Margit híd alatt. Az ott lévő padon fiatalok ülnek.

MTI/Balogh Zoltán
Duna
Száva
Rajna

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.