Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Történelmi mélypontra zuhant a forint

2022.02.28
10:31
Forrás
hvg.hu
Soha nem volt még annyira gyenge a magyar fizetőeszköz, mint most. Az új történelmi mélypont 372,21 forint, ennyit kell adni egy euróért.

A forint múlt csütörtökön kezdett zuhanni, percekkel azután, hogy az orosz hadsereg megindította az inváziót Ukrajna ellen. Aznap hajnalban még 360 forintba került egy euró, a délután végére már a 370-es szintet is elérte az árfolyam. Péntekre és a hétvégére egy kicsit megnyugodtak a befektetők, a hétfő reggelt 367-es szinten kezdte a magyar fizetőeszköz. Onnan azonban gyorsan esni kezdett, amint kinyitottak Európa tőzsdéi, hamar meglett az új történelmi mélypont. Azóta némileg korrigált az árfolyam, 371-es szint környékén mozog.

forint
Magyarország
mélypont

Most

10:21

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.