Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Tovább lesz érvényes a védettségi igazolvány Magyarországon

2022.02.03
07:50
2022.02.03
16:08
Forrás
MTI
Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához - mondta a mai Kormányinfón Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Elmondta: sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a magyar kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra: „A második oltástól számított 270 napig érvényesek az uniós igazolványok, és miután nem akarjuk, hogy Magyarországon a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint a külföldiekre, ezért megváltoztattuk a korábbi döntésünket, és május 1-ig két oltással az oltási igazolványok továbbra is érvényesek lesznek.”

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy a virológusok többsége szerint az ötödik hullám csúcsán jár Magyarország, és amilyen gyorsan felfutott a fertőzésszám, annak csökkenése is olyan sebességgel várható.

A vírus az ötödik hullámban lényegesen gyorsabban terjed, mint korábban, de sem a kórházban kezeltek száma, sem az elhunytaké nem közelíti meg a megelőző hullámokét.

Magyarország
védettségi igazolvány
Gulyás Gergely

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű