Ugrás a tartalomra
MTI/Mónus Márton

Tovább nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon (frissül)

2020-03-29
08:50
2020-03-29
13:25
Forrás
koronavirus.gov.hu
408-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

12:30 - Az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos egyebek mellett azt mondta, hogy az országban mind a hét laboratórium éjjel-nappal működik, nincsenek elmaradások. Hozzátette, a vírus nem kímél senkit, ezért mindenkinek be kell tartania a korlátozásokat és az előírásokat: „Számítanunk kell arra, hogy a közeljövőben egyre többen fertőződnek meg. Várhatóan sok új koronavírus fertőzést fogunk detektálni Magyarországon is. Ezért egyre több a laboratóriumi vizsgálatoknak a száma is, hiszen a kontaktuskutatás még mindig zajlik. Tehát sok az esetszám, szaporodnak és ezért a laboratóriumi vizsgálatok száma is növekszik. 12 148 vizsgálatot végeztek el a laboratóriumaink.” - jelentette ki Müller Cecília.

12:09 - A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Bővebben: „A koronavírus-járvány neheze csak most jön”

10:32 - A magyar-horvát határmenti ingázásról állapodott meg Szijjártó Péter és a horvát külügyminiszter.  Már csak a két rendőrfőkapitány megállapodására van szükség, és indulhatnak is a tavaszi munkák a szőlősgazdák számára.

08:50 - A vasárnap reggeli adatok szerint újabb két ember veszítette életét a kór következtében, ezzel 13-ra nőtt az áldozatok száma, a gyógyultaké pedig 34. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat - olvasható az oldalon.

koronavírus
fertőzött
Magyarország

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.