Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Továbbra is átjárható a szerb-magyar határ

2021.03.05
18:10
2021.03.05
18:29
Forrás
Magyar Közlöny, koronavirus.gov.hu
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet nem tartalmaz semmilyen szigorítást a határátlépésre vonatkozóan Szerbia és Magyarország között.

A hatályos intézkedések szerint Szerbia polgárai és az itt élő magyar állampolgárok Magyarország területére legfeljebb 24 órára a határtól számított 30 kilométeres távolságon belülre továbbra is beléphetnek. Szintén beléphetnek az ebben a 30 kilométeres sávban élő magyarok is, ha 24 óránál kevesebbet tartózkodtak Szerbiában a határától számított 30 kilométeres sávban. A tranzitforgalom lehetősége továbbra is megmarad.

átjárható
határ
szerb-magyar
magyar-szerb
határátlépés

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.