Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Továbbra is nagy a forgalom a horgosi határátkelőn Magyarország felé

2021.09.26
12:57
2021.09.26
16:47
Forrás
Pannon RTV
A leggyorsabban az időszakosan működő közúti átlépőkön lehet átérni Magyarországra, mint amilyen a rábéi, a királyhalmi, a bajmoki és a gyálai határátkelő.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A délelőtti órákban átlagosan két órát kellett várniuk Horgoson az utazóknak. A Kelebia-Tompa közúti határátkelőhelyen némileg kisebb volt a forgalom, ott egy órát kellett várni az átjutáshoz a magyar oldalra.

Szerbia irányába a délelőtt folyamán minden határátkelőhelyen csekély forgalom és várakozási idő fogadta az átutazókat.

„ Magyarországon nem sokat, 10-15 perc szerintem.
- Milyen gyakran utaznak Magyarország és Szerbia között, mik általában a tapasztalatok?
- Ritkán. Akkor többet kellet várni, most kevesebbet.”

Magyarország felé azonban már egyre inkább gyarapodott a forgalom délelőtt. Leginkább külföldi rendszámú autókat lehetett látni a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen, ahol a szerb oldalon egy sorban engedték a forgalmat és mindössze néhány perc alatt át is nézték az okmányokat.

„Nem informálódtunk, először járunk erre. Újvidékről megyünk haza, Szlovákiába, reméljük néhány perc alatt átérünk a határon.”

A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen a délelőtti órákban a magyar oldalon szakaszosan engedték a forgalmat, így a tapasztalatok alapján 1,5-2 órás várakozási időre kellett számítani.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A horgosi közúti határon is felszaporodtak az autók, nagyjából a parkolóig állt a sor, ami körülbelül egy órányi várakozást jelentett az utazóknak. Indulás előtt mindenkinek azt javasolják, hogy tájékozódjanak, mert a helyzet óráról órára változhat.

Horgos
autópálya
határ
határátkelő
határátlépő
forgalom

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.