Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Továbbra is próbálkoznak az illegális határátlépéssel a migránsok

2021.09.09
10:50
Forrás
MTI
53 migránst tartóztattak fel éjszaka és hajnalban a szerb-magyar határ közelében a magyar hatóságok.

Homorúdnál tizennyolc, Szegednél huszonnyolc migránst fogtak el éjjel és a hajnali órákban, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. Apostagnál egy embercsempészt is elfogtak, aki hét migránst szállított, a magyar rendőrség adatai szerint. A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

A Homorúdnál feltartóztatott tizennyolc migráns szomáliai, szír és iraki állampolgárnak vallotta magát, de ezt nem tudták igazolni. Apostagnál egy szerb rendszámú autót ellenőriztek csütörtök hajnalban, az autóban a spanyol sofőrön kívül hét migráns volt, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de nekik sem voltak papírjaik.

Magyarország
szerb-magyar határ
migráns

Most

22:03, Frissítve: 22:33

Fejlesztések Csóka községben

Naperőmű Egyházaskér határában, turisztikai, rekreációs és sportolási célú horgásztó Feketetón - csak néhány, azon beruházások közül, amelyek a következő időszakban megvalósításra kerülnek Csóka községben.
20:29, Frissítve: 21:57

Oroszok Tavankúton is

Már nem csak Belgrádban, Újvidéken vagy Szabadkán, hanem a környező falvakban is vásárolnak ingatlanokat az Oroszországból ideérkező családok. Tavankúton, Hajdújáráson és Királyhalmon is érdeklődnek az olcsóbb házak iránt.
18:52, Frissítve: 21:56

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.