Ugrás a tartalomra
Pixabay

A trianoni évfordulón az elmúlt évszázad teljesítményére kell koncentrálni

2020-06-03
08:07
2020-06-03
10:21
Forrás
MTI
Ezt hangsúlyozta Kövér László a Magyar Nemzetben ma megjelent interjúban. A magyar Országgyűlés elnöke kiemelte, a trianoni országvesztés a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiája.

Büszkék lehetünk arra, hogy egy szétszakított ország részei külön-külön és együttesen is nagy teljesítményt tettek le a világ és Európa asztalára - fogalmazott Kövér. A területi autonómiára vonatkozó felvetésre elmondta: ami jár a baszkoknak, a Belgiumban élő németeknek vagy a Finnországhoz tartozó Aland-i svédeknek, az jár a határon túli magyaroknak. A honosításról szóló törvény tíz évvel ezelőtti elfogadását úgy értékelte, hogy az óriási lökést adott a nemzet határokon felüli újraegyesítésének, és jelentősen megerősítette a határon túl élők identitását, erkölcsi erejét. 

Trianon
Trianon 100
Kövér László

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.