Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Tüntettek az SZFE hallgatói Budapesten

2020.10.23
19:30
2020.10.23
19:39
Forrás
index.hu
A magyarországi Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói tüntetést szerveztek Budapesten az intézmény modellváltása ellen, Mindannyiunk szabadsága – Megemlékezés '56-ról címmel a nemzeti ünnepen.

A tiltakozók a fővárosi Műegyetem előtt gyülekeztek, onnan sétáltak a Szabadság hídon és a kis körúton keresztül az Urániához, ahol beszédeket tartottak. A diákok szerint csak autonóm intézményekben lehet minőségi oktatás, erre azonban véleményük szerint jelenleg nincs garancia. 

Budapest

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.