Ugrás a tartalomra
MTI/Lakatos Péter

Új országos szélrekord Magyarországon

2023.02.05
12:41
Forrás
MTI
Magyarországon is folyamatosak voltak a viharos idővel kapcsolatos kárbejelentések szombaton.

Az illetékesek több ezer tűzoltói beavatkozásról számoltak be, elsősorban a Dunántúlon. A riasztások többsége letört faágak és kidőlt fák miatt érkezett, de sok épület tetőszerkezetét, kéményét is megbontotta a viha

Országszerte több mint százezer fogyasztási helyen nem volt átmenetileg áram, mert elszakadtak a vezetékek. A szélsőséges időjárás miatt másod- és harmadfokú riasztás volt érvényben az egész országban, amelyet a kora esti órákra visszavontak. Megdőlt az országos napi szélrekord is szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

szél
vihar
Magyarország

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.