Ugrás a tartalomra
police.hu/korábbi felvétel

Újabb alagutat fedeztek fel Ásotthalomnál

2021-01-13
08:16
2021-01-13
10:26
Forrás
MTI, M1
Újabb alagutat találtak a magyar rendőrök a szerb-magyar határ alatt Ásotthalom térségében - tájékoztat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szabó Szilvia szóvivő közölte, a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei terepkutatás során kedd este egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok betemetik az alagutat. A rendőrök szerda hajnalban egy montenegrói embercsempészt is elfogtak. Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb kisteherautót, amelyben a sofőr mellett 25, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. A sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult, utasait visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a százados.

Idén már több mint 3300 határsértőt, és 37 embercsempészt fogtak el Magyarországon - közölte Bakondi György az M1 aktuális csatornán. A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, hogy a szerb, a román és a horvát határszakaszon is aktívak a migránsok. Az elfogott illegális bevándorlók többsége alagúton jött át a határon, és a hideg miatt járművekben rejtőzött el - tette hozzá.

alagút
határ
migráns
illegális
bevándorlás
határsértő
embercsempész

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.