Ugrás a tartalomra
Tanjug/Hina/Daniel Kasap

Újabb horvát gazdaságélénkítő csomag

2020.10.20
18:51
2020.10.20
19:00
Forrás
MTI
Az első intézkedés a rövidített munkaidőre vonatkozik, a másodikkal a mikro-, kis- és közepes vállalatokat támogatnák.

Horvátország újabb, a munkahelyek megőrzését célzó gazdaságélénkítő csomagot tervez a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására - közölte Andrej Plenković. A horvát kormányfő hozzátette, az első intézkedés a rövidített munkaidőre vonatkozik. Az eddigi ötven százalékról hetven százalékra csökkenthető a munkaidő. A második intézkedés a mikro-, kis- és közepes vállalatokat támogatná, emellett a vállalatok mentesülnének az adó- és járulékfizetés alól is. Plenković jelezte, a támogatásokat december 31-ig lehet igénybe venni. Horvátországban a válságstáb jelentése szerint egy nap alatt 890-nel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nyolc ember meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma így 382-re nőtt.

Horvátország
koronavírus

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.