Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Újabb nap elhunyt nélkül

2020-07-14
10:06
2020-07-14
13:45
Forrás
koronavirus.gov.hu
557 aktív fertőzött van Magyarországon.

11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4258 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon. Nincs újabb áldozat, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3106-an pedig már kigyógyultak a betegségből. Az aktív fertőzöttek száma 557 fő. Kórházban jelenleg 131 koronavírusos beteget ápolnak, 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány kezdetén külföldről hurcolták be a vírust Magyarországra, és most is hasonló helyzet alakult ki, mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az M1 ma reggeli műsorában. Ahogy értékelte, Magyarország pillanatnyi járványügyi helyzete kedvező, viszont a világban emelkedik az új fertőzések száma, köztük Magyarország szomszédainál, Szlovákiát leszámítva. Ahogy mondta, ezért volt szükség szigorításokra.

A szabályokat ismertetve a szakember elmondta, a sárga vagy vörös jelzésű országokból érkező magyar állampolgárokat a határon nem tesztelik, hanem kérdőívet töltetnek ki velük, feltérképezik utazási előzményüket, valamint megmérik hőmérsékletüket. Számukra kötelező a 14 napos házi karantén, amely alól csak az mentesülhet, aki a határra érkezése előtt öt nappal, 48 óra különbséggel két negatív, PCR-típusú teszttel rendelkezik. Müller Cecília elmondta, hogy az intézkedéssel a magyar lakosság védelmét szeretnék biztosítani.

koronavírus
Magyarország
új beteg
regisztrált eset

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.