Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Újabb rengés rázta meg Zágrábot, egy fiatal életét vesztette

2020-03-24
07:57
2020-03-24
09:41
Forrás
Szerbiai RTV
Újabb, a Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű földrengés rázta meg Zágrábot hétfő este, az anyagi kár nagy - közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ.

A rengés 20 óra 49 perckor kezdődött és néhány másodpercig tartott, epicentruma 10 kilométer mélységben volt, a horvát fővárostól 20 kilométerre nyugatra. Az első rengés vasárnap hajnalban érte el Zágrábot, amely a Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű volt. Egy összeomlott épületből kimentett 15 éves gyerek, aki fejsérüléseket szenvedett és mesterséges kómában tartották, belehalt sérüléseibe, további 27 személy megsérült.

földrengés
Zágráb
utórengés
áldozat
anyagi kár

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.
08:43

Pártok közti párbeszéd kezdődik

A szerb köztársasági parlament égisze alatt, az Európai Parlament közvetítésével a pártok közötti párbeszéd ma Ivica Dačićtyal, a szerb parlament elnökének videokonferenciájával kezdődik.
07:50, Frissítve: 09:08

Ma kezdődik a Berlinale

koronavírus-járvány miatt közönség és sztárok nélkül kezdődik hétfőn a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), amelyen a szemle 71 éves történetében először egyszerre két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért.
07:38

Megszigorítják az óvintézkedéseket Szlovákiában

Szlovákiában a következő napokban tovább szigorítják, illetve módosítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére szolgáló óvintézkedéseket - döntött vasárnap este az Igor Matović miniszterelnök vezette koalíciós kormány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.