Ugrás a tartalomra
Pixabay/vgnk

Újranyitottak az óvodák és az iskolák alsótagozatos osztályai Magyarországon

2021.04.19
15:05
2021.04.19
19:25
Forrás
Pannon RTV
Újranyitották ma az óvodákat és az iskolák alsótagozatos osztályait Magyarországon. A felső tagozaton és a középiskolákban május 10-től kezdik újra a tantermi oktatást.

Az újraindítás következő lépcsőfoka pedig akkor következik majd be, amikor eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma. Ekkor újra megnyithatnak a teraszok is.

Pixabay/flockine

Magyarország-szerte újranyitottak a március 8 óta zárva tartó óvodák, és az iskolák alsó tagozatos osztályai. Szentkirályi Alexandra magyar kormányszóvivő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a magyar kormány mindent megtett, hogy az intézmények biztonságosan kinyithassanak. A felső tagozatos diákok és a középiskolások azonban továbbra is online vehetnek részt az órákon, május 10-ig.

MTI/Balázs Attila

Közben folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon, amelynek függvényében további enyhítések várhatók.

Facebook/Orbán Viktor

A magyar kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott személyben határozta meg. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke korábban bejelentette, ha elérik ezt a számot, újra kinyithatnak a teraszok.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Én nagyon optimista vagyok. A teraszok kinyitása egy szimbolikus dolog, az a régi életünknek egy nagyon látványos darabja, amit visszaszerezhetünk. Úgyhogy most nem csak megnyitjuk a teraszokat, hanem eltöröltük központilag a teraszdíjakat, elnézést kell kérnem az önkormányzatoktól, ezt nem tudtam rájuk bízni, mert sok rossz tapasztalatom volt. Tehát a teraszdíjakat központilag töröltük el, sőt a bürokratikus engedélyeket is eltöröltük. Néhány biztonsági szabály betartása mellett kifejezetten bátorítjuk a vendéglátósokat, hogy tegyék ki a székeiket, és nyissanak teraszokat, és nyissák ki a kerthelyiségeiket. És függetlenül a nyitástól, áprilisban és májusban is számíthatnak a bértámogatásra, ezt automatikusan folyósítja számukra a kormány.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

Magyarország
iskola
óvoda
nyitás
enyhítés
Orbán Viktor
terasz

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű