Ugrás a tartalomra
Pixabay/vgnk

Újranyitottak az óvodák és az iskolák alsótagozatos osztályai Magyarországon

2021.04.19
15:05
2021.04.19
19:25
Forrás
Pannon RTV
Újranyitották ma az óvodákat és az iskolák alsótagozatos osztályait Magyarországon. A felső tagozaton és a középiskolákban május 10-től kezdik újra a tantermi oktatást.

Az újraindítás következő lépcsőfoka pedig akkor következik majd be, amikor eléri a 3,5 milliót a beoltottak száma. Ekkor újra megnyithatnak a teraszok is.

Pixabay/flockine

Magyarország-szerte újranyitottak a március 8 óta zárva tartó óvodák, és az iskolák alsó tagozatos osztályai. Szentkirályi Alexandra magyar kormányszóvivő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a magyar kormány mindent megtett, hogy az intézmények biztonságosan kinyithassanak. A felső tagozatos diákok és a középiskolások azonban továbbra is online vehetnek részt az órákon, május 10-ig.

MTI/Balázs Attila

Közben folyamatosan zajlik az oltás Magyarországon, amelynek függvényében további enyhítések várhatók.

Facebook/Orbán Viktor

A magyar kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott személyben határozta meg. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke korábban bejelentette, ha elérik ezt a számot, újra kinyithatnak a teraszok.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „Én nagyon optimista vagyok. A teraszok kinyitása egy szimbolikus dolog, az a régi életünknek egy nagyon látványos darabja, amit visszaszerezhetünk. Úgyhogy most nem csak megnyitjuk a teraszokat, hanem eltöröltük központilag a teraszdíjakat, elnézést kell kérnem az önkormányzatoktól, ezt nem tudtam rájuk bízni, mert sok rossz tapasztalatom volt. Tehát a teraszdíjakat központilag töröltük el, sőt a bürokratikus engedélyeket is eltöröltük. Néhány biztonsági szabály betartása mellett kifejezetten bátorítjuk a vendéglátósokat, hogy tegyék ki a székeiket, és nyissanak teraszokat, és nyissák ki a kerthelyiségeiket. És függetlenül a nyitástól, áprilisban és májusban is számíthatnak a bértámogatásra, ezt automatikusan folyósítja számukra a kormány.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.

Magyarország
iskola
óvoda
nyitás
enyhítés
Orbán Viktor
terasz

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.