Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ukrajnai és magyarországi családokon is segít az Ökumenikus Segélyszervezet

2022.05.23
17:03
Forrás
Pannon RTV
Céljuk, hogy minél több rászoruló gyermeknek adhassanak lehetőséget a szegénység okozta hátrányok leküzdésére.

Az ukrajnai háború elől menekülök mellett most a magyarországi rászorulókra fordítja figyelmét az Ökumenikus Segélyszervezet.

Céljuk, hogy minél több rászoruló gyermeknek adhassanak lehetőséget a szegénység okozta hátrányok leküzdésére, egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok által - hangzott el a mai sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Lékai-Kiss Ramóna színésznő és Berki Krisztián olimpiai aranyérmes tornász is.

Pannon RTV

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója: "Igaz, hogy egy háború zajlik egy szomszédos országban, mi az ökumenikus segélyszervezettel ott vagyunk a helyszínen. 10 különböző régióban dolgozunk Ukrajnában és segítjük a Magyarországra érkező menekülteket is. De, hozzá kell hogy tegyem, hogy közben nem lett kevesebb munkánk Magyarországon sem. Közben nem lett kevesebb rászoruló Magyarországon sem és arra szeretném ma felhívni a figyelmet, hogy miközben folyik a segítségnyújtás és az összefogás az ukrajnai háború miatt menekülni kényszerülő családokért, közben egy picit figyeljünk oda azokra is, akik Magyarországon szorulnak rá a segítségünkre. A kapaszkodó program, amiről ma beszélünk, egy több mint 3000 gyermeket segítő program."

Ökumenikus Segélyszervezet
sajtótájékoztató
rászoruló
Ukrajna
Magyarország

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű