Ugrás a tartalomra
Pixabay/Vined

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

2022.08.19
14:48
2022.08.19
15:11
Forrás
MTI, szentistvannap.hu
Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

A szombat reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják, a 9 órára tervezett légi parádé azonban a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Novák Katalin köztársasági elnök ünnepi beszéde 10:15-kor kezdődik a székesfehérvári Szent István téren. A Sándor-palotában 14 órakor adják át a Magyar Szent István-rendet.

A Szent Jobb-körmenet 17 órakor indul a Szent István-bazilika környékén. A Szent Korona pedig 10 és 18 óra között lesz látogatható az Országházban.

Wikipedia

A város több pontján kulturális és gasztroprogramok várják az érdeklődőket, lesz többek között Utcazene Fesztivál és Food Truck Show a Szabadság téren, Szabadrét Fesztivál az Erzsébet téren, Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárban, Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, Retro Buli a Tabánban, valamint Road Movie Live-koncertek a Műegyetem rakparton.

A rendezvény csúcspontja idén is az augusztus 20-ai tűzijáték lesz, ami a pesti és budai alsó és felső rakpartnál lesz megcsodálható 21 órától. A kedvezőtlen időjárás miatt azonban ez is elmaradhat - a témában holnap délben dönt az operatív törzs.

MTI/Koszticsák Szilárd
augusztus 20.
Szent István
tűzijáték
Budapest

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.