Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Varga: Az elmúlt évtized egyik legeredményesebb éve volt 2019 a magyar gazdaság számára

2020.10.21
16:22
Forrás
napi.hu
Varga Mihály pénzügyminiszter a tavalyi költségvetés zárszámadásának általános vitáját megelőző expozéjában szólalt fel a magyar Országgyűlés ülésén.
MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar pénzügyminiszter szerint Magyarország ma biztos alappal és a saját lábán állva védekezik a járvánnyal szemben.

Az elmúlt évben 4,6 százalékkal nőtt a GDP, ami meghaladta a költségvetés benyújtásakor előre jelzett 4,1 százalékos ütemet. Az Európai Unión belül Magyarországon volt a negyedik leggyorsabb a növekedés. A munkanélküliség rekord alacsony szintre, 3,4 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak száma pedig meghaladta a 4,5 millió főt - tette hozzá Varga.

A magyar pénzügyminiszter szerint a kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen.

Varga Mihály
költségvetés
zárszámadás
Országgyűlés
Magyarország
GDP
GDP-növekedés
járvány
munkanélküliség
foglalkoztatás
családbarát

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.