Ugrás a tartalomra
Pixabay/GeorgSchober/Illusztráció

A vártnál kisebb kárt szenvedett a turizmus Horvátországban

2020.10.07
19:28
2021.03.12
09:55
Forrás
Világgazdaság
Amíg júniusban még két számjegyű zuhanással számolt a horvát kormány, ma már csak 8 százalékos csökkenést jeleznek.

A nyár első felében szinte minden szállásfoglalást lemondtak a járványhelyzet miatt. A négy és fél milliós Horvátországnak, ahol tavaly húszmillió külföldi százmillió vendégéjszakát töltött, esélye sem volt arra, hogy a belföldi turizmus felpörgetésével pótolja a kiesést.

A nyár második felében azonban valamelyest helyreállt a helyzet. Augusztus végéig például 222 ezer magyar utazott oda. Ők az 1,3 millió vendégéjszakával hozták a tavalyi forgalom 43 százalékát.

A szakértők szerint vírus stratégiaváltást hozhat a horvát idegenforgalomban. Đuro Tomljenović szakíró arra hívta fel a figyelmet, hogy a szezont a magyarok, osztrákok, olaszok, csehek, szlovének, délnémetek mentették meg. Sokan a szezon széthúzásában látják a jövőt, és nagyobb szerepet adnának a belső területeknek és a falusi turizmusnak.

turizmus
tenger
Horvátország

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.