Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Vasárnaptól újra fogad vonatokat a budapesti Nyugati pályaudvar

2021.07.17
09:02
Forrás
Világgazdaság
Az elmúlt egy hónapban modern utastájékoztató rendszert építettek ki, akadálymentesítették a területet, kicseréltek 3 kilométernyi sínt.

Egy hónapos szünet után vasárnaptól újra fogad vonatokat a budapesti Nyugati pályaudvar - mondta Vitézy Dávid. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója kiemelte, hogy iskolakezdésre megnyílik a tavaly májusban lezárt, felújított vágánycsarnok is.

Az elmúlt hónapban a napi 500 vonatot fogadó fejpályaudvaron modern utastájékoztató rendszert építettek ki, akadálymentesítették a területet, kicseréltek 3 kilométernyi sínt, 5 kilométer hosszú felsővezetéket és 16 ezer négyzetméternyi burkolatot, valamint korszerűsítették az áramellátást biztosító berendezést.

A MÁV saját forrásból finanszírozott beruházása a XXI. századi körülmények megteremtését és a vonatközlekedés pontosabbá, megbízhatóvá tételét szolgálja – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. Az illetékesek szerint egy évtizeden belül megduplázódhat a jelenlegi 50 ezres napi utasszám az elővárosi forgalom fejlődése révén.

vonat
Nyugati pályaudvar
felújítás

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.