Ugrás a tartalomra
Prérifű
Illusztráció: Pixabay/ritual

Veszélyes észak-amerikai inváziós fűfaj terjed Magyarországon

2019-10-15
13:10
2019-10-15
13:20
Forrás
index.hu
A "homokterületek új pestise" néven nevezik az Észak-Amerikában őshonos homoki prérifüvet, ami eddig szinte teljesen ismeretlen volt Magyarországon, de most inváziós fajként fenyegeti az élővilágot.

Az özönfűnek is nevezett agresszív növény kiszorítja a hazai fajokat és a legelő állatok sem fogyasztják. A fajnak igen apró, alig egy milliméteres, könnyen terjedő magjai vannak. Kifejezetten a száraz és meleg termőhelyekhez alkalmazkodott, további terjedését a szárazodás és a hőmérséklet-emelkedés is segíti. A homoki prérifüvet 2017 óta számos helyen felfedezték, parlagokon és elsődleges homoki gyepekben.

veszély
Magyarország
inváziós

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.