Ugrás a tartalomra
gyermek tricikli
Pixabay/Efraimstochter

Veszélyes játékokat vontak ki a forgalomból

2018-06-14
09:22
2018-06-14
09:44
Forrás
napi.hu
A magyar fogyasztóvédelmi hatóság a gyermekek biztonsága érdekében mintegy száz terméket, játékszert vizsgált meg. Végül 38 terméket kivont a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívtak.

Gyermeketetőszékeket, bébikompokat, lábbal hajtható kismotorokat, játékrollereket, játszószőnyegeket és plüssjátékokat vizsgált meg a fogyasztóvédelmi hatóság. Végül 38 terméket kivont a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívtak - adta hírül a magyarországi Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A minisztérium akkreditált mechanikai és villamos laboratóriuma a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen vizsgálja a gyerekek által gyakran használt eszközöket, kiszűri közülük a veszélyeseket. A termékek esetleges kockázatait - mint például a felborulás lehetősége vagy a leszakadó részek miatti fulladásveszély - kizárólag laboratóriumi vizsgálatokkal lehet megállapítani.

plüssmacik

A most megvizsgált tíz gyermeketetőszékből három, a nyolc bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében az öt tricikliből négy, a tíz játékrollerből hat, a huszonöt lábbal hajtható kismotorból öt, a húsz játszószőnyegből öt, a húsz plüssjátékból pedig tizenhárom esetében talált a labor kockázatot - közölte a tárca.

A vizsgálaton megbukott termékek a gyermekek biztonsága érdekében lekerültek az üzletek polcairól. A járási hivatalok intézkedtek a 38 nem megfelelő termék forgalomból történő kivonásáról, 20 termék esetében pedig a vásárlóktól történő visszahívásról.

Magyarország
játék
veszélyes

Most

18:50

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.

Népszerű