Ugrás a tartalomra

Veszélyes a levegő Szegeden és Szabadkán is

2019-10-23
22:28
Forrás
MTI, http://www.sepa.gov.rs, RTS
Nagyon magas a szálló por koncentrációja - figyelmeztetnek az illetékesek. Szeged mellett Debrecen és Nyíregyháza levegője is egészségtelen. Szabadkán és Újvidéken is hasonló a helyzet.

Szennyezett levegő esetén köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés és szemirritáció jelentkezhet. Hosszútávon a légszennyezettség hozzájárul a szív- és érrendszeri, illetve légzőszervi betegségek kialakulásához, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is káros. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy a jelzett területeken az emberek lehetőleg minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, a kerékpározóknak pedig védőmaszk viselése ajánlott. Szerbiában sem rózsás a helyzet. Belgrádban néhány napja a megszokottnál magasabb szállópor-koncentrációt mérnek. A Környezetvédelmi Ügynökség friss adatai szerint Szabadkán és Újvidéken is nagyon szennyezett a levegő, az 1-től 5-ig terjedő skálán ez a legmagasabb érték.

levegőszennyezés
Szeged
Szabadka

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.