Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Viharkárok is vannak Magyarországon

2021.08.02
08:40
2021.08.02
12:11
Forrás
MTI
Vasárnap több mint 1300 helyre riasztották a magyarországi tűzoltókat a viharos időjárás miatt. Jellemzően útra borult fákhoz, megrongálódott épületekhez hívták ki őket.

Vezetékszakadások miatt 140 településen részleges vagy teljes áramkimaradások voltak - közölte a magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI/Balázs Attila

Pécsett egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét a vihar teljes egészében leszakította, a törmelékek tönkretették az ingatlan kerítését, és az utcán álló több autóban kárt tettek.

Tiszavárkonyban a sportcsarnok tetőszerkezetét több mint száz négyzetméteren rongálta meg a viharos erejű szél.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Dövény településen egy családi ház tetőszerkezete villámcsapás miatt teljesen leégett.

Bécsi tudósítónk, Fetes Kata jelenti:
A Grazra zúduló hatalmas mennyiségű csapadék fennakadásokat okozott a közlekedésben. Különösen a város északi részén állnak vízben a pincék. Az utakról is csak nehezen nyelték a csatornák a négyzetméterenkénti 160 liter csapadékot.

viharkár
vihar
zivatar
kár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.