Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Viharkárok is vannak Magyarországon

2021.08.02
08:40
2021.08.02
12:11
Forrás
MTI
Vasárnap több mint 1300 helyre riasztották a magyarországi tűzoltókat a viharos időjárás miatt. Jellemzően útra borult fákhoz, megrongálódott épületekhez hívták ki őket.

Vezetékszakadások miatt 140 településen részleges vagy teljes áramkimaradások voltak - közölte a magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI/Balázs Attila

Pécsett egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét a vihar teljes egészében leszakította, a törmelékek tönkretették az ingatlan kerítését, és az utcán álló több autóban kárt tettek.

Tiszavárkonyban a sportcsarnok tetőszerkezetét több mint száz négyzetméteren rongálta meg a viharos erejű szél.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Dövény településen egy családi ház tetőszerkezete villámcsapás miatt teljesen leégett.

Bécsi tudósítónk, Fetes Kata jelenti:
A Grazra zúduló hatalmas mennyiségű csapadék fennakadásokat okozott a közlekedésben. Különösen a város északi részén állnak vízben a pincék. Az utakról is csak nehezen nyelték a csatornák a négyzetméterenkénti 160 liter csapadékot.

viharkár
vihar
zivatar
kár

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű