Ugrás a tartalomra
MTI/Varga György/Illusztráció

Villámlás és mennydörgés is lehet

2021.05.30
07:41
2021.05.30
09:17
Forrás
Pannon RTV, rhmz, Szerbiai RTV
Változóan felhős, záporokkal tarkított időt jósolnak mára a meteorológusok a térségben, Vajdaságban zivatar is lehet.

A tartomány területén villámlással és a mennydörgéssel kísért viharra készülhetünk a nap folyamán. A hőmérő higanyszála nem éri el a 20 fokot. Ilyen esős, változékony, az átlagosnál hűvösebb időre számíthatunk egészen szerdáig. A jövő hét közepétől viszont várhatóan igazi kora nyárias időben lesz részünk, szertefoszlanak a felhők, növekszik a hőmérséklet és kevesebb lesz a csapadék. Jó pár napig az átlagnak megfelelő 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Zivatarveszély miatt egész Magyarország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. A magyar Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzés szerint emellett Budapestre, Pest, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Vasárnap a déli óráktól több helyen ismét zivatarok alakulhatnak ki. Az intenzív gócokhoz jégeső, viharos széllökés társulhat. Az ország északi, északkeleti harmadában rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Az esti órákra fokozatosan megszűnnek a zivatarok - tették hozzá. Az előrejelzés szerint vasárnap napközben általában 17-21 Celsius-fok lesz. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

időjárás
zivatar
zápor

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű