Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Visszaszállingóznak a vendégmunkások

2021-01-03
16:50
2021-01-03
19:58
Forrás
Pannon RTV
Óráról órára változhat a határhelyzet az elkövetkező időszakban. Reggel még 2,5 órás várakozásról számoltak be a határfigyelő csoportokban, délelőtti viszont már zavartalanul haladt a forgalom a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Az illetékesek mindenkit arra kérnek, hogy utazás előtt tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről.

A várakozásokkal ellentétben szinte alig volt forgalom a Horgos-Röszke határátkelőhelyen vasárnap délelőtt. Az illetékesek szerint a legtöbb szerbiai vendégmunkás szombaton kelt útra.

A kora reggeli torlódás után csak elvétve jelent meg egy-egy autó vasárnap délelőtt a horgosi autópálya-határátkelőhelyen. A kevés utazó többsége Nyugat-Európába tartott. Folyamatos volt a haladás, három kapun keresztül zavartalanul folyt az átkelés Magyarország irányába.

Ramadan Ibrahim: „A forgalom eddig nagyon jó volt. Sehol sem vártunk, az úton sem volt probléma, minden tökéletes volt.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A legtöbb nyugat-európai országba csak negatív PCR-teszttel lehet beutazni. Németországba például, azok a szerbiai állampolgárok, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedélyük van, csak negatív PCR-teszttel, vagy negatív gyorsteszttel térhetnek vissza. A teszt nem lehet régebbi 48 óránál. Az illetékesek kiemelték, a határátkelőkön és a reptereken is fel kell mutatni a negatív tesztet.

Luka Kostić: „Tudják, mi különleges eset vagyunk. Mi Bécsig utazunk, ott él a testvérem, és gyereke született, és emiatt nem kell PCR-tesztet csinálnunk azért, hogy belépjünk, különben nekünk is meg kellene csináltatni a tesztet, mint mindenki másnak. Néhány napra megyünk, és azután jövünk vissza, de visszafelé meg kell csinálnunk a PCR-tesztet.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Mivel sok vendégmunkás Szerbiában tölti az ortodox karácsonyt, nagyobb torlódásra az ünnepek után számíthatunk. Az illetékesek figyelmeztetnek, utazás előtt mindenképp tájékozódjunk. A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a police.hu oldal határinfó rovatát, vagy a különböző ezzel foglalkozó Facebook-csoportokat.

határ
forgalom
határátkelő
határátjáró
határátlépő
Horgos
Röszke

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.