Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vörös riasztás

2021.08.01
08:21
2021.08.01
11:05
Forrás
hidmet.gov.rs, Szerbiai RTV, met.hu
Magas hőmérsékletekre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

A nappali maximum egyes helyeken elérheti akár a 42 fokot is Szerbiában, főleg a délkeleti tájakon. Az este folyamán érkezhet némi lehűlés, ekkor elszórtan záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A szél helyenként megélénkülhet, és viharossá fokozódhat. Ennek következtében hétfőn már csak 30 fokig emelkedik a hőmérséklet térségünkben. A hajnalok is hűvösebbek lesznek, 17 fokig süllyed majd a hőmérő higanyszála. Az illetékesek arra kérnek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljenek saját és környezetük biztonságára.

A magyarországi előrejelzés szerint a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. A nap első felében átmenetileg kevesebb helyen, majd délutántól többfelé várható zápor, zivatar, kisebb számban a Dél-Dunántúlon várható megjelenésük. Heves zivatarok is lehetnek. A keleti, délkeleti szél délnyugatira, majd a front érkezésével északnyugatira fordul, és nagy területen viharossá fokozódik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között valószínű. Késő este 16 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjféli órákig lecsengenek a záporok, zivatarok, majd ezt követően túlnyomóan derült vagy gyengén felhős lesz az ég, ugyanakkor a délnyugati megyékben erős maradhat a gomolyfelhő-képződés, és néhol további zápor, zivatar előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

vörös riasztás
időjárás
Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet
zápor
zivatar

Most

18:25

Amatőr festők páros tárlata Palicson

Az ABC & T Képzőművészeti Szakkör két tagjának Szabó Eszternek és Kovács Monellának nyílt önálló tárlata a Szabadkai Városi Könyvtár palicsi fiókkönyvtárában. A megnyitón szűknek bizonyult a kiállítóterem, a látogatók közül többen nem fértek be.

Népszerű