Ugrás a tartalomra
Tanjug/MUP Srbije

Vulin: Közös európai fellépés kell a migránsválság megoldására

2022.10.09
18:01
2022.10.09
18:58
Forrás
Közlemény
A migránsválság nem humanitárius kérdés, a migránsválság szervezett embercsempészek elleni küzdelem, mert ezek a bandák az emberek szerencsétlenségét használják ki – mondta Aleksandar Vulin a görög-török határon.

A migránsválság nem humanitárius kérdés, a migránsválság szervezett embercsempészek elleni küzdelem, mert ezek a bandák az emberek szerencsétlenségét használják ki – mondta Aleksandar Vulin a görög-török határon. Szerbia belügyminisztere Panagiotis Theodorikakos görög polgári védelmi miniszterrel vasárnap járta be a határszakaszt az Evros folyónál. Vulin kiemelte, hogy Görögország és Szerbia is a saját határait védve a migránsoktól Európát is védi, és ezt jó volna, ha Európa felfogná.

Hozzátette, hogy a migránsválság nem egy olyan dolog, amit egy ország megoldhat, és ezért arra szólította fel az Európai Uniót, hogy végre tartson egy konferenciát, amelyen az összes olyan ország részt vesz, amelyeken a migránsútvonalak keresztül haladnak. 2016 óta nem volt ilyen konferencia, pedig csak így adható megfelelő válasz a migránsválságra – mondta a szerb belügyminiszter. Szerbia a legmélyebben elítéli a migránsok politikai célok eléréséhez való felhasználását – hangsúlyozta Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin
migráció
határvédelem

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű