Ugrás a tartalomra

Vulin: Közös európai fellépés kell a migránsválság megoldására

2022.10.09
18:01
2022.10.09
18:58
Forrás
Közlemény
A migránsválság nem humanitárius kérdés, a migránsválság szervezett embercsempészek elleni küzdelem, mert ezek a bandák az emberek szerencsétlenségét használják ki – mondta Aleksandar Vulin a görög-török határon.

A migránsválság nem humanitárius kérdés, a migránsválság szervezett embercsempészek elleni küzdelem, mert ezek a bandák az emberek szerencsétlenségét használják ki – mondta Aleksandar Vulin a görög-török határon. Szerbia belügyminisztere Panagiotis Theodorikakos görög polgári védelmi miniszterrel vasárnap járta be a határszakaszt az Evros folyónál. Vulin kiemelte, hogy Görögország és Szerbia is a saját határait védve a migránsoktól Európát is védi, és ezt jó volna, ha Európa felfogná.

Hozzátette, hogy a migránsválság nem egy olyan dolog, amit egy ország megoldhat, és ezért arra szólította fel az Európai Uniót, hogy végre tartson egy konferenciát, amelyen az összes olyan ország részt vesz, amelyeken a migránsútvonalak keresztül haladnak. 2016 óta nem volt ilyen konferencia, pedig csak így adható megfelelő válasz a migránsválságra – mondta a szerb belügyminiszter. Szerbia a legmélyebben elítéli a migránsok politikai célok eléréséhez való felhasználását – hangsúlyozta Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin
migráció
határvédelem

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.