Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Waldorffeszt Zebegényben

2022.06.25
21:35
Forrás
Pannon RTV
Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.

Az ilyen jellegű mentalitás nemcsak az oktatási intézményekben, de a fesztiválkultúrában is megjelenik. Ellátogattunk a zebegényi Waldorffesztre.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A nagy meleggel együtt a fesztiválszezon is megérkezett és a híresebb fesztiválok mellett sok kisebbet is megrendeznek. Ilyen például a Budapesttől egy órára található Zebegényben szervezett Waldorffeszt. Ez elsősorban a Waldorfos oktatási intézmények tagjainak szólt.

Varga Balázs, főszervező: „A fesztivál 2010-ben indult el, egy Waldorfos diplomamunkaként. A Waldorf iskolában 12. osztályban van egy ilyen feladat, hogy választani kell egy témát, és nekem az volt a témám, hogy szervezzünk össze Waldorfos zenekarokat, Waldorfos fiatalokat, és tulajdonképpen ez lett Waldorffeszt.”

A fesztiválon igen erős a művészeti behatás. A javarészt magyarországi előadókból álló zenei felhozatal színes és sokrétű, viszont mellette más érdekes programokkal is várják az ide látogatókat: „A zene mellett az összművészetiség fontos.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Ahogy a zenei és művészeti felhozatal, úgy a látogatók sokszínűsége is szembetűnő. Vannak, akik családostul vagy családtaggal látogatnak a több napos eseményre, legyen szó gyerekről vagy testvérről. Fanni és Betti már sokadik éve lelkes látogatói a rendezvénynek, és nem csak a zene miatt.

Vöröss Fanni: „A Waldorf fesztiválra azért járok, mert a Waldorf iskola értékei, az emberi szeretet, meghittség, a közösségalkotás nagyon tetszik.”

Vöröss Bettina: „Azért járok ide, mert a helyszín csodálatos hely.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A Waldorffeszt június 26-án véget ér, de a fesztiválszezon nem, így azok akiknek megjött a kedve, de erről lemaradtak, bőven kapnak lehetőséget a szórakozásra a nyár folyamán.

Zebegény
Waldorf
Waldorf-pedagógia

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.